Carlo Rossi Refresh Awards 2018

 

Cześć kochani! Nie wspominałam wcześniej, że dostałam się do finału konkursu Carlo Rossi Refresh Awards 2018, ponieważ od momentu ogłoszenia wyników każdą chwilę wykorzystałam na uszycie dwóch konkursowych kreacji. Miałam na to niecałe dwa tygodnie. Biorąc pod uwagę stworzone przeze mnie projekty z ręcznymi haftami, naszywaną nieskończoną ilością kamieni oraz farbowaniem tiulu, było to wyzwanie. Wyzwania lubię jednak najbardziej, dlatego praca nad tymi kreacjami dała mi mnóstwo przyjemności. Finał konkursu odbył się w Warszawie w bardzo przyjemnej atmosferze. Poznałam wspaniałym młodych projektantów, z którymi z pewnością utrzymam kontakt i pewnie jeszcze nieraz spotkamy się na kolejnych wydarzeniach związanych z modą. Tematem przewodnim tegorocznej edycji byłby letnie smaki wina Carlo Rossi –  owoce leśne oraz owoc granatu. Moja koncepcja miała na celu przedstawić suknię, która będzie wyglądać jakby modelka ją nosząca ubrudziła się przed chwilą przez zachłanne jedzenie wymienionych owoców oraz spożywanie pysznego wina. Wizja ta na tyle spodobała się jury, że wraz z Kasią Szumiec otrzymałyśmy główne nagrody czyli czeki w wysokości 8 tysięcy złotych na odszycie dowolnej kolekcji. Oczywiście od razu po powrocie wzięłam się do pracy. Projektów powstaje mnóstwo… Myślę, że uda mi się Was zaskoczyć, ale o tym przekonamy się w listopadzie podczas pokazu Warsaw Fashion! Tymczasem zachęcam do obejrzenia fotorelacji z wydarzenia. Oba projekty są w całości od rysunków po najdrobniejszy detal wykonane przeze mnie. Dotychczas zajmowałam się głównie modą typu casual i street więc jestem bardzo ciekawa co sądzicie o tej mojej nowej odsłonie.

cr4cr3owoce-leśne

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s